Byns Camping • 68050 Ekshärad • Sverige • 0046 (0)76 8354939 • E-Mail: info@bynscamping.eu

Värmland

Värmland blir ofta kallat Sverige i miniatyr och på många sätt stämmer det verkligen. Med en befolkningstäthet på bara 17 personer per kvadratkilometer, jämfört med Nederländernas och Englands 395 personer per kvadratkilometer, är Värmland en jämförelsevis tyst och lugn plats att vistas i. Värmland erbjudet storslagen natur, stora områden med skog och älvar som slingrar sig genom bergen och låglandet. Regionen är hem för många sorters fåglar och djur. Bl.a. bäver, älg, björn, varg och lodjur. Även den sällsynta järven har de senaste åren varit synlig vid några tillfällen i skogen kring Ekshärad. Kommer du vid rätt tidpunkt på året finns massor av svamp, lingon, björnbär och hjortron för att nämna några.

Take a look at 2015 at Byns here!

Daan, Belgium:

''Another big thanks
for the smooth, clear and
quick response.''

Klarälvdalen

Klarälvdalen erbjuder er många möjligheter att njuta ännu mer av vistelsen här. Vi kan ordna fiskekort till Klarälven och flera andra fina fiskeställen i området.

Visste du att det just nu pågår ett projekt, för att återinföra laxen till Klarälven? Ett ganska stort antal laxar sattes ut i Klarälven under sommaren 2011. 54 stycken placerades ut vid Byns strand.

De lugna lokala vägarna och stigarna går utmärkt att utforska med hjälp av cykel. Varför inte göra en dagstur till Älg-parken med bil eller cykel? Där kan du få närkontakt med Skogens Konung.

Vill ni åka längdskidor på sommaren? Torsby Ski-tunnel kan erbjuda er just det! Omkring 2 km inomhusspår, som även används av många nationella klubbar.

Vill du ta en simtur på en varm dag? Självklart kan du ta ett morgondopp vid Byns strand, besöka poolen i Hagfors eller köra till soliga Sunne där du kan spendera en dag med att njuta av Vattenlandet.

Vill du se och lära dig mer av den lokala naturen? Då kan en viltsafari med en lokal guide ge dig chansen att lära dig mer, och med lite tur, se en älg i dess naturliga miljö.

Vill du se Klarälven ur ett fågelperspektiv? Normalt kan vi erbjuda helikopterturer, några gånger varje sommar. 

Område och Aktiviteter
Logon