The Team

item2

Byns Camping • 68050 Ekshärad • Sverige • 0046 (0)76 8354939 • Email: info@bynscamping.eu

Take a look at 2015 at Byns here!

Kano- en Kajaktours

Andre & Barbara, Germany:

''Thank you very much for this nice trip. We really enjoyed the wilderness, canoeing, fishing, BBQ, camping and relaxing.
The best feed back of all: we want to do it again!''

Logon
Season 2018
CAMPSITE OPEN:
26/05 to 03/09.
Reception open: 
8.30 to 11.00 & 16.30 to 19.00 hrs.

HIGH SEASON
01/07 to 14/08.
Reception open: 8.30 to 21.00 hrs 

Open for: Klarälvdalen Challenge.
Stuga:2night minimum for race.
01/09 to 03/09

Klarälvdalen Kanot

We zijn trots op de groei in de laatste zes jaar van het aantal gasten van over de wereld. Sommige gasten zijn nu al drie of vier keer bij ons geweest.
We bieden een breed aanbod van tours op diverse rivieren in de omgeving. Gasten kunnen kiezen tussen onze kano- en transportpakketten of ons Premium Service Pakket. Dit omvat kano- en campinguitrusting en ook transport. Ideaal wanneer u per vliegtuig naar Scandinavië reist en geen complete uitrusting mee kunt nemen.

Als lid van Leave No Trace verplichten we ons om onze gasten aan te moedigen om verantwoordelijk te handelen gedurende de tours. Alle meerdaagse gasten krijgen informatie van Leave No Trace en over het Zweedse Allemansrecht om inzicht te geven hoe ze van hun tocht kunnen genieten en tegelijkertijd de Zweedse natuur in goede conditie achter kunnen laten voor toekomstige gasten. Naar onze mening vult Leave No Trace het Zweedse Allemansrecht heel goed aan.

We verstrekken ook een speciale kaart en route-informatieblad met belangrijke informatie voor alle verschillende tours.

Klarälven Tours

Zwedens langste rivier is geweldig om te ontdekken met de kano of de kajak. Met een stroomsnelheid van 2 km/u biedt de rivier voor iedereen wat. Ideaal voor beginnende kanovaarders.

Voor onze populaire kano-dagtochten bieden we tours van 16 tot 22 km die stroomopwaarts starten en eindigen op Byns Camping.
Als u denkt aan een dagtocht met kajak en wilt u wellicht een langere tour maken en in Stöllet starten. Een prachtige tour van ongeveer 42 km stroomafwaarts naar Byns Camping.
Veel gasten zien ook wilde dieren tijdens hun tocht. We hadden zelfs gasten die een beer zagen in de heuvels langs de oever.

Prijsvoorbeeld - Kano-dagtocht voor 2 gasten inclusief transport: 550 SEK!

Ook bieden wij diverse meerdaagse tochten aan van 2 tot 10 dagen. Bijvoorbeeld de klassieker van Sysslebäck naar Byns Camping van ongeveer 94 km. Ideaal voor 4 tot 6 dagen kanoplezier!

Prijsvoorbeeld - 4 dagen van Branäs naar Byns Camping met 2 personen incl. transport: 1600 SEK!

Ons Big Canadian Pakket biedt de ideale oplossing voor families die met elkaar willen peddelen. De Big Canadian is een grote Gatz kano met 5 zitjes, is erg stabiel en makkelijk te besturen en te peddelen door 2 volwassenen. Dit betekent dat 2 ouders met 2 of 3 kinderen in dezelfde kano kunnen varen en de inspanning kunnen verdelen. U heeft daarnaast nog voldoende ruimte voor de uitrusting.

In dit pakket is ook een Tipi tent begrepen die groot genoeg is om de hele familie wat comfort en veiligheid te bieden tijdens de nachten die u met elkaar doorbrengt.
Dit pakket is ook prima geschikt voor 3 volwassenen die met elkaar willen peddelen en daarnaast voldoende ruimte willen voor de uitrusting.

Prijsvoorbeeld - Big Canadian Family pakket 4 dagen Branäs naar Byns incl. transport: 3000 SEK!

Klarälvdalen Grand Tour

Dit jaar bieden we voor het eerst de mogelijkheid om van Sysslebäck in het noorden naar Karlstad aan het zuidelijke eindpunt van de Klarälven te peddelen. Een afstand van ruim 220 km. De laatste helft van de tocht omvat zeven keer een stukje transport over land.
Geweldig om in 7 tot 10 dagen over het water een groot deel van Värmland te ontdekken. U hoeft daarbij niet heel erg veel mee te nemen aan eten en drinken, want er zijn diverse plaatsen langs de route waar u dit kunt kopen.

Svartälven Tours

De Svartälven is een heel andere rivier dan Klarälven met een een grotere variatie in landschappen en stromingen. Hier vaart u over een combinatie van rivieren en meren en gaat u soms ook stukjes over land waarmee deze tocht een ware belevenis wordt. De stukjes transport over land leveren doorgaans geen enkel probleem, zeker wanneer u niet teveel bagage meeneemt. Wij zorgen ook voor transportkarretjes waarmee dit allemaal veel makkelijker gaat.
Bij de Svartälven Tours bieden wij een unieke service aan! U boekt de startdatum en het aantal dagen waarin u deze tour wilt doen. Wij lenen u een routekaart met een aantal genummerde plekken. Dit zijn zogenaamde 'Contactpunten' die ook geschikt zijn als 'Ophaalpunten', voor het geval er zich problemen voordoen. Op deze manier hoeft u geen vast eindpunt te bereiken, wanneer het wat langer duurde dan verwacht of u een extra nacht bleef op een goede camping. We kunnen u nog altijd op de juiste tijd ophalen maar dan op een andere ophaalplaats. Bel ons gewoon op tijdens uw laatste ochtend en noem welk 'nummer' u zal bereiken en we halen u daar op. Deze simpele oplossing heeft prima gewerkt gedurende de laatste jaren. 4 tot 7 dagen mogelijkheid.

Prijsvoorbeeld - 2 personen voor 5 dagen incl. transport en transportkarretje: 2875 SEK!

Rottnan Tours

Een kleiner rivierstelsel dat begint bij de Noorse grens en daarna verder de weg zoekt in Värmland. Het eerste gedeelte is vrij smal dat bij hoog water voor snelle stroming zorgt. Hier en daar zult u wat laaghangende takken of bomen moeten ontwijken. Daarna wordt de rivier wat wijder en wordt de stroming wat minder. Ook hier weer veel kans om bevers te zien. In elk geval heel veel sporen van hun activiteit langs de hele route. Deze tour van ongeveer 40 km is prima te doen in 3 tot 4 dagen.

Prijsvoorbeeld - 2 personen voor 3 dagen incl. transport: 2200 SEK!

Aankondiging! Wij werken samen met de Klarälvsdalens Folkshögskola en in de zomer van 2011 hebben twee studenten een aanvulling op de Rottnan Tour verkent en in kaart gebracht. Deze nieuwe tour zal een heel geschikte 7-daagse tocht voor ervaren peddelaars worden die nog meer een wildernisgevoel willen ervaren. Beschikbaar in de zomer van 2013!

NB: Bij alle Svartälven en Rottnan Tours moet u worden vervoerd naar het begin van uw tocht en terug vanaf het eindpunt van de tour.

Begeleide Tours

Vanuit onze doelstelling om onze gasten zoveel mogelijk beleving te bieden tijdens hun kano-avontuur in Zweden werken we nu ook samen met Dave Latham. Dave is een zeer ervaren en hoog gekwalificeerde kanovaarder die 7-daagse begeleide tours in deze regio zal aanbieden. Dave's tours zijn zowel ideaal voor beginners als voor de meer ervaren peddelaars. Iedereen zal iets kunnen leren tijdens deze tour en van Dave's kennis als Klasse 5 Trainer. Ook Dave zal uitgaan van de Leave No Trace principes tijdens de gehele tour.

Arno Gatz met familie op Klarälven

Onze uitrusting

Alle uitrusting die we verhuren is in uitstekende conditie. Ons principe is: ''zouden we het zelf willen gebruiken?''
Onze kano's zijn van het bekende Duitse merk Gatz. In de zomer van 2011 hebben we met plezier twee tours georganiseerd voor Arno Gatz, de oprichter van het bedrijf, en enkele familieleden. Arno, nu midden zeventig, heeft nog altijd grote passie voor het kanovaren. We hebben een ruime selectie van Gatz kano's en vullen alle behoeften van éénpersoonskano's tot de 5,9 meter lange familiekano Big Canadian.
Voor onze kampeeruitrusting gebruiken we Marmot tenten en slaapzakken, Trangia kookgerei etc.

Wij besteden veel aandacht aan de veiligheidsuitrusting en hebben 7 verschillende zwemvesten om een 'passende' maat te kunnen bieden aan alle gasten

In onze verhuuruitrusting bieden we ook waterdichte tonnen en rugzakken en transportkarretjes.

Klik hier wanneer u meer informatie wilt over kano- en kajakverhuur.

 

Faciliteiten na de tour

Omdat de gasten van alle tours weer terugkeren op Byns Camping is het goed te weten dat de toiletten en douches  beschikbaar zijn voor u na afloop van de tours.
Wellicht wilt u na afloop van de tour nog overnachten op Byns Camping om wat te ontspannen of om de was te doen voor u uw vakantie in Zweden weer voortzet. U kunt uw eigen tent gebruiken of kiezen voor extra comfort in één van onze vakantiehuisjes.
We bieden ook warme en koude dranken en ijs in de receptie.